Verzekerd van een goede zomer: een pré-vakantie check-up !

25-06-2018

Door Henri Damen

Heeft u dat ook, dat uw gedachten tegen het eind van het schooljaar vaker afdwalen? Naar mooie vakanties, witte stranden of stoere avonturen? Zelf ga ik de komende zomer weer lekker veel kilometers maken op de racefiets. In de Franse Alpen ditmaal, een streek die ik nog niet ken, en flink uitdagend!

Voordat u en ik de deuren achter ons dicht trekken, loop ik graag een paar zaken nog even met u langs. Zodat we met een goed gevoel de zomer in kunnen.

Hoe vaart het personeel?

Personeelsrisico's waren dit jaar een terugkerend thema in mijn adviezen. Door gezondheid en werkplezier op de werkvloer te stimuleren voorkomt u ziekte en verzuim en de hoge kosten die daarmee gepaard gaan. Check voor de zomer nog eens of u op de goede weg zit met de 'personeelsthermometer': wat speelt er bij uw werknemers? Vergelijk dit vooral met hoe blij en gezond uw personeel na de zomer is, want een vakantie gaat ongetwijfeld helpen.

Minder claimen, meer investeren

Ook zag ik dat scholen dit jaar meer schadeclaims indienden. Soms door onterecht de verantwoordelijkheid voor schade te nemen, soms uit gemakzucht. Het is een goed plan om rond de zomer eens te bedenken hoe het schoolbestuur dit kan verminderen. Want met al die claims gaan de premies vrijwel zeker stijgen. Dat geld stopt u liever in goed onderwijs!

Voorkomen is beter dan genezeng

Veel bestuurders zien verzekeringen nog altijd als een noodzakelijk kwaad. Een ondergeschoven kindje. Dat snap ik best. En geloof me: ik ben de laatste die wil dat u in uw vakantie over risico's moet nadenken. Maar deze tip heb ik wel: zet na de zomer stevig in op preventie! Zorg dat iedereen in uw school weet hoe hij/zij risico's moet vermijden en schade kan helpen voorkomen. Dat is de sleutel tot minder schades en lagere premies.

Natuurlijk kunt u me altijd bereiken als u voor of na de vakantie een check-up wilt doen. Verder rest mij niets anders dan u een fijne vakantie te wensen. Graag sta ik u volgend schooljaar weer bij in verzekering gerelateerde zaken. Met nieuwe blogs over actuele zaken. En met persoonlijk advies. Graag tot dan!

Wilt u de schooldeuren straks met een gerust hart op slot doen?

Neem vrijblijvend contact met me op via 06 – 13 81 74 17, of via henri.damen@aon.nl.