"Softe sector & verzekeringen: zijn u en ik dan écht te soft?"

28-11-2016

Door Henri Damen

U en ik zitten midden in de 'softe sector'. U doet belangrijk werk, maar in de kern zijn we zacht. Geneigd om te beschermen, cohesie te zoeken, concessies te doen. Met het belang van de klant voorop, ook als dat in ons eigen nadeel is.

Heel nobel, maar het heeft ook een keerzijde, met name op het punt van verzekeringen. Want wat blijkt: 'softe' instellingen claimen bovengemiddeld veel en vaak bij hun verzekeraars - met name hun aansprakelijkheidsverzekering en hun ongevallenverzekering.

Claimen uit noodzaak, of 'omdat het kan'

Ik snap dat wel. Door de versobering van voorzieningen staan meer mensen financieel sneller klem en de samenleving verhardt. Veel mensen kunnen zelfs een kleine schade moeilijk meer dragen, terwijl anderen gewoon sch**t hebben aan de rest en claimen 'omdat het kan'. Van een kapot mobieltje of een scheur in de jas tot zwaar school- of werkgerelateerd letsel. Van letselschade bij een onverzekerde zzp'er tot - echt waar! - manicure voor dames met een gebroken arm die wél mooi gelakte nagels willen.

We zijn te meegaand!

Dat speelt uiteraard niet alléén in de softe sector. Maar in onderwijs, kinderopvang, welzijn en jeugdzorg is de neiging om 'mee te gaan' bij elke claim wel veruit het grootst. We zijn blijkbaar té meegaand!

Nieuwe wegen verkennen

Als adviseur tussen de partijen voel ik me sterk geroepen om een oplossing te vinden. Om de kosten in de tang te houden. Te helpen bij preventie. Met 't mes op tafel te onderhandelen met verzekeraars. En nieuwe wegen te vinden naar nieuwe oplossingen. Zodat u de zekerheid krijgt die u zoekt, tegen de best passende prijs.

Daarom ben ik heel benieuwd: hoe zit u daar in? Bent u ook zo meegaand? Wilt u blijvend kiezen voor het solidariteitsprincipe, de basis van elke verzekering? Ziet u wellicht meer in een tussenvorm met fors eigen risico, waarbij 'de vervuiler' stevig meebetaalt? Of gelooft u het meest in 'ieder voor zich'?

Ik ben heel benieuwd welke keuze ú het meest aanspreekt. Laat het me weten via een reactie hieronder, of via telefoon of mail. Alvast bedankt!

Wilt u ook meer doen aan preventie en betaalbare premies?

Neem vrijblijvend contact met me op via 06 – 13 81 74 17, of via henri.damen@aon.nl.