Optochtenverzekering: vermijd een kater na het feest

11-01-2016

Doet uw school wel eens mee aan een optocht? Bijvoorbeeld tijdens carnaval of bij de voorjaars-, zomer- of najaarsfeesten zoals die in veel regio's worden gehouden? Zo'n feestelijke rondgang door wijk, dorp of stad is voor de scholieren steevast een hoogtepunt op de schoolkalender. Wekenlang is het voorpret, zeker als de leerlingen ook nog een thema of tenue moeten voorbereiden. En achteraf blijkt het vaak een onvergetelijke herinnering, ook jaren later nog.

Uw hoofd erbij

Toch is het - juist ook bij zoiets vrolijks - heel belangrijk om als verantwoordelijk organisator het hoofd erbij te houden. Zeker als er een tractor of (vracht)auto met aanhangwagen aan meedoet. Is er wel een dekking op de aansprakelijkheidsverzekering? Die vraag moet u zich dan zeker stellen.

Wat wil het geval: deelname aan een optocht met motorvoertuigen is lang niet altijd automatisch toegestaan vanuit de WA-verzekering van het voertuig. Zeker niet als er ook een voertuig wordt getrokken met personen erop. In mijn praktijk hoor ik nog al te vaak voorbeelden waar dat mis gaat. Dat leerkrachten, organisatoren en vrijwilligers in hun enthousiasme vergeten om dit grondig te controleren. Je wilt niet dat zo'n feest in een drama eindigt.

Kater na afloop?

Bij veel WA-verzekeringen zult u er achter komen dat deelname aan zo'n evenement niet is gedekt. In zo'n geval is het beter om toch maar niet mee te doen, of in elk geval niet met dat voertuig. Want het laatste wat je wilt is dat je na afloop van het feest blijft zitten met de kater van niet gedekte schade, verdriet en negatieve publiciteit.

Wilt u het feest niet missen, of is niet meedoen simpelweg geen optie? Gelukkig bestaat er zoiets als een speciale optochtenverzekering. Ja, eerlijk, ook voor tractoren en (vracht)auto's met aanhangers! Natuurlijk, ook dan blijft voorzichtig doen het devies. Maar uw plezier is dan in elk geval voldoende verzekerd!

Henri Damen

Account Manager Zuid-Nederland

06 - 13817417 onderwijs@aon.nl

Ruud van Houten

Account Manager Noord-Nederland

06 - 14875425 onderwijs@aon.nl