Ook nieuwkomers in de klas zijn meeverzekerd

11-01-2016

Met alle media-aandacht rond vluchtelingen krijgt Aon de laatste tijd veel vragen van schoolbestuurders. Hoe zit het met nieuwkomers in de klas - kinderen van asielzoekers. Als die tussentijds instromen, zijn ze dan automatisch meeverzekerd onder onze ongevallen- of aansprakelijkheidsverzekering? En geldt dat ook als ze meegaan naar zwemles, op schoolreisjes of excursies?

Onder uw hoede

Terechte en begrijpelijke vragen. Want zoals u weet, kunnen kinderen van vluchtelingen al vanaf de derde dag dat ze hier aankomen onderwijs volgen. Ze zijn dan volle lesdagen onder uw hoede. En dus: onder uw verantwoordelijkheid. Terwijl u nog maar nauwelijks weet hoe ze heten. Laat staan dat ze in die drie dagen zélf een verzekering hebben kunnen regelen. Ze hebben wel iets anders aan hun hoofd.

Ja, ook voor nieuwkomers

Als verzekeringspartner van besturenorganisaties VOS/ABB en Verus kan Aon u geruststellen: ja, dekkingen voor uw eigen leerlingen gelden óók voor instromende kinderen van buitenlandse vluchtelingen. Zelfs als ze nog niet zijn geregistreerd. Ze zijn dan beschermd door uw aansprakelijkheidsverzekering, uw ongevallenverzekering én uw reisverzekering, als u die hebt natuurlijk. En dat bij alle officiële schoolactiviteiten, uitjes en excursies - van gym en zwemles tot schoolreisje - tot de gemaximeerde vergoedingen zoals die in uw polis of op aononderwijs.nl staan.

Let op: niet bij iedereen!

Maar let op: dit geldt voor de verzekeringen via Aon. Bent u elders verzekerd, dan kunnen andere regels gelden. Check dat dus goed!

Henri Damen

Account Manager Zuid-Nederland

06 - 13817417 onderwijs@aon.nl

Ruud van Houten

Account Manager Noord-Nederland

06 - 14875425 onderwijs@aon.nl