Nieuwkomers in de klas, zijn die meeverzekerd?

02-03-2016

Met de toestroom van vluchtelingen naar ons land rijst voor schoolbestuurders de vraag: hoe zit het met tussentijdse nieuwkomers in de klas, zoals kinderen van asielzoekers? Zijn die automatisch meeverzekerd? Ook als ze meegaan naar zwemles, op schoolreisjes of excursies?

Onder uw hoede

Zoals u weet mogen kinderen van vluchtelingen al vanaf de derde dag dat ze hier aankomen onderwijs volgen. Ze zijn dan volle lesdagen onder uw hoede. En dus: onder uw verantwoordelijkheid. Terwijl u nog maar nauwelijks weet hoe ze heten. Laat staan dat ze in die drie dagen zélf een verzekering hebben geregeld. Ze hebben wel iets anders aan hun hoofd.

Ja, ook nieuwkomers zijn verzekerd!

Wij kunnen u geruststellen. Dezelfde dekkingen die gelden voor uw 'autochtone' leerlingen gelden óók voor instromende kinderen van vluchtelingen. Zelfs als ze nog niet zijn geregistreerd. Ze zijn automatisch beschermd door uw aansprakelijkheidsverzekering, uw ongevallenverzekering én uw reisverzekering. Een zekerheid die geldt bij alle officiële schoolactiviteiten, uitjes en excursies - van gym en zwemles tot schoolreisje - tot de gemaximeerde vergoedingen zoals in uw polis of op deze website staan vermeld.

Zekere voor het onzekere

Let op: bovenstaande geldt alleen voor uw verzekeringen via Aon. Bent u elders verzekerd, dan gelden mogelijk andere regels. Check dat dus goed! Voor advies neemt u contact op met de adviseurs van Aon. Dat kan door een e-mail te sturen naar onderwijs@aon.nl of te bellen met Michiel van Bohemen (071 - 364 3151) of Elise van Noort (071 - 364 3144).