Nieuwe leerlingen op proef: zijn die meteen meeverzekerd?

30-10-2017

Door Henri Damen

Regelmatig krijgen we vragen over proefplaatsingen van jonge kinderen op basisscholen. Kleuters bijvoorbeeld die alvast komen proefdraaien nog voordat ze vier zijn en officieel worden ingeschreven - zijn vallen ook zij onder de dekking van uw schoolverzekeringen?

Altijd gedekt

Om te beginnen: ja, ook leerlingen die proefdraaien zijn gedekt op de schoolpolissen als zich een schade voordoet waar u verantwoordelijk voor bent. Tenminste, dat geldt op onze Aon-polissen. Ik kan u niet garanderen dat dat overal zo is.

Standaard verzekerd, tenzij...

Daarbij geldt nóg een kanttekening: dat geldt op al onze Aon-polissen zoals wij ze standaard aan scholen adviseren. Maar niet altijd neemt een schoolbestuur dat advies een-op-een over. Scholen kiezen wel eens voor een heel uitgekleed pakket, om wat voor reden dan ook. Daardoor kan het op uw school toch nét anders zitten, zelfs als jullie bij Aon verzekerd zijn. En `niet verzekerd' betekent 'geen dekking'. Logisch, maar ik wil het maar gezegd hebben.

Van huis uit onverzekerd?

Als u toch met proeflessen bezig bent, is het wellicht ook een mooi moment om de 'algemene' verzekeringsspelregels met de ouders door te nemen, c.q. te overhandigen. Zoals ik pasgeleden al schreef in een eerder blog zie ik steeds vaker dat kinderen en hun ouders privé niet WA-verzekerd zijn. Voor uw school is het belangrijk om dat in kaart te hebben (en te houden), mocht er rond die leerling ooit iets spelen.

Maak het bespreekbaar

Het inschrijfmoment van nieuwe leerlingen op uw school is misschien wel het meest geschikte moment om dit bespreekbaar te maken. Dat is een logisch moment om ouders te vertellen welke verzekeringen uw school regelt. En ook om te benadrukken welke verzekeringen u verwacht dat de ouders zélf regelen.

Doet u dat consequent, een aantal jaren lang, dan weet u na verloop van tijd zeker dat elke ouder uw spelregels op dit punt kent. Wel zo verstandig.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Let me know - ik help u graag!

Neem vrijblijvend contact met me op via 06 – 13 81 74 17, of via henri.damen@aon.nl.