Let op: Meldplicht Datalekken geldt vanaf 1 januari ook voor uw organisatie!

11-01-2016

Per 2016 geldt de Meldplicht Datalekken voor vrijwel alle bedrijven en organisaties in Nederland. Ook voor u. We leggen graag uit wat dat voor u betekent.

De Meldplicht Datalekken dient om de privacy van burgers te beschermen tegen hackers en andere cybercriminelen. Zodat gevoelige informatie van onschuldigen niet in handen kan vallen van dieven, afpersers of andere kwaadwilligen.

Voor álle sectoren

Organisaties en bedrijven die privacygevoelige informatie beheren, zijn verplicht om deze goed te beschermen én om eventuele diefstal te melden bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). Die meldplicht gold al voor telecombedrijven, financiële instellingen en internetproviders. Straks geldt die voor alle sectoren - dus ook voor u.

Boete tot 810.000 euro of meer ...!

Dat heeft ingrijpende gevolgen. Want de mogelijke sancties zijn enorm. Heeft uw organisatie niet voldoende gedaan om de data te beschermen, of werkt u niet goed mee met een eventueel onderzoek door het CBP naar oorzaak en gevolgen van de diefstal of lekkage, dan riskeert u een boete van 810.000 euro of 10 procent van de jaaromzet.

Hulp en advies

Aon Verzekeringen helpt u graag in de strijd tegen cybercriminaliteit. Bijvoorbeeld door het opstellen van een 'roadmap datalekken', advies over cyberbeveiliging, hulp bij de afhandeling van cyberlekken en het afdekken van financiële risico's met een passende verzekering. Wilt u weten hoe? Kijk op www.aon.com/netherlands/cyberrisico/.

Henri Damen

Account Manager Zuid-Nederland

06 - 13817417 onderwijs@aon.nl

Ruud van Houten

Account Manager Noord-Nederland

06 - 14875425 onderwijs@aon.nl