Langer doorwerken na BAVO en FPU? Raadpleeg een financieel planner!

12-01-2018

Door Henri Damen

Recent had ik een leuk gesprek met een HR-verantwoordelijke van een middelbare school. Ze was daar een paar maanden eerder begonnen, als freelancer, en voelde zich nogal ‘in het diepe gegooid’. Alles, echt álles moest ze zelf opzoeken en uitvinden, verzuchtte ze.

We spraken elkaar na afloop van een bijeenkomst over de ontwikkelingen in de sociale wet- en regelgeving. Iets wat ook hoog op het to-do lijstje van haar school stond. Zo kwamen we op het onderwerp Beschikking Werkhervattingskas. Ze vertelde in het kort de situatie op haar school: “Wij betalen de minimale sectorpremies die de overheid in rekening brengt. Er zijn geen ex-medewerkers die de afgelopen 2 jaar in de WGA of Ziektewet zijn gekomen. En we hebben momenteel geen langdurig zieken met zicht op WGA of ziektewet. Dus ook voor komend jaar is er geen risico te verwachten”, schatte ze in.

Veranderingen BAPO en FPU

“Spijker op de kop”, kon ik haar geruststellen. Wat ze lastiger vond, waren de veranderingen op het gebied van BAPO en FPU. “Mensen die al langere tijd uitkijken naar hun pensioen, vrezen dat ze nu langer door moeten. Omdat ze denken dat ze financieel niet eerder kunnen stoppen. Maar is dat ook daadwerkelijk zo?” Ik kon het niet inschatten. “Dat weet je pas als je een financieel planner raadpleegt”, gaf ik terug. “Die hebben daar écht verstand van.”

Financieel planner

Ik vertelde haar hoe mijn werkgever dat heeft geregeld: alle medewerkers die 50 worden krijgen gratis een gesprek met een financieel planner. Die maakt een analyse van de financiële situatie en houdt daarbij rekening met (mogelijke) toekomstplannen. Deze scenario’s kan hij doorrekenen en checken op financiële haalbaarheid. Zo’n gesprek herhalen ze rond hun 55e en 60e, om te zien of je nog op koers zit.

Kleine investering, groots gebaar

“Dat werkt bij ons – en waarom niet ook bij jullie?”, gaf ik haar mee. “Voor de werkgever is het een kleine investering, voor de werknemers een groot voordeel. En het is ook nog eens gemakkelijk te budgetteren, aangezien je van tevoren weet hoeveel van je personeelsleden één van deze leeftijden gaan behalen en wanneer.”

Wilt u dat ook?

De dame in kwestie vond het een interessant idee en wil er binnenkort graag verder over praten. Wilt u er ook meer over weten? Dan breng ik u graag in contact met een van onze erkende financiële planners. We denken graag met u mee.

Wilt u ook uw medewerkers duidelijkheid geven over hun pensioen?

Neem vrijblijvend contact met me op via 06 – 13 81 74 17, of via henri.damen@aon.nl.