Collectieve werknemersverzekeringen:
‘Koppelverkoop’ of ‘Voordeel voor iedereen

8-11-2016

Door Henri Damen

Ik heb eerder de blog geschreven: ‘Collectieve zorgverzekering: durft u uw mensen te sturen?’ Daarin daagde ik u uit om met mij de discussie aan te gaan of je dat kunt maken – je medewerkers ‘sturen’ richting bepaalde verzekeringen en polissen.

Een hot item, merk ik om me heen! Want nog heel regelmatig hoor ik van werkgevers dat ze zo’n collectieve werknemersverzekering op ‘koppelverkoop’ vinden lijken. Niet alleen bij ziektekostenverzekeringen, ook bij andere collectieve polissen. 

Voor alle betrokkenen

Eerlijk gezegd snap ik daar niks van! Volgens mij is het een vorm van ontzorgen. Van aanvullende diensten bieden – en zelfs puur voordeel! Kijk bijvoorbeeld naar de scholierenverzekering. Dat is een polis met collectief voordeel waarmee ouders de eigendommen van hun kind(eren) kunnen verzekeren. Tegen vrijwel elke schade – aan smartphone, boeken, kleding, fiets, tablet – en ongeacht de oorzaak. Ideaal, lijkt me. Dat geeft ouders en leerlingen zekerheid, en bespaart u als school tijdrovende discussies over aansprakelijkheid. Iedereen blij. 

Werknemersverzekeringen

Datzelfde geldt voor collectieve autoverzekeringen, reisverzekeringen, opstalverzekeringen en nog veel meer voor uw werknemers. Die zijn vaak heel scherp van prijs, bieden prettige extra’s en geven uw medewerkers daardoor veel voordeel. Zo houden uw mensen netto meer over van hun salaris, zelfs zónder loonsverhoging. Ook hier: iedereen blij toch? 

Iedereen aanraden

Daarom kan ik ook iedereen aanraden om aan te haken bij sectorale zorgcollectiviteiten. Zo krijgt u maximale kortingen en ruimere aanvullende dekkingen. Bij ziektekostenverzekeringen kan dat bijvoorbeeld zijn: geen 12 maar 15 behandelingen fysio. Vrij switchen tussen behandelingssoorten. Of een haal- en brengservice voor als een medewerker een gebroken arm heeft: die hoeft dan niet gedwongen thuis te zitten, maar kan waar mogelijk toch wat doen op de zaak, en blijft beter betrokken bij alles wat er reilt en zeilt. 

Als ik werkgever was, zou ik dolblij zijn met dit zulke opties. Ze brengen ‘win-win’: voordeel voor iedereen, mogelijk gemaakt door u! 

Hoe denkt u over collectieve werknemersverzekeringen?

Neem vrijblijvend contact met me op via 06 – 13 81 74 17, of via henri.damen@aon.nl.