Keuzestress rond inkomensverzekeringen: de oplossing begint bij uw visie!

23-06-2017

Door Henri Damen

"Onze mensen zijn ons grootste kapitaal," zei de schooldirecteur trots, toen ik begin vorige maand met hem sprak over inkomensverzekeringen, "dus daar willen we goed voor zorgen." Verstandig, want zonder goed personeel is goed onderwijs simpelweg onmogelijk.

De man in kwestie draaide al een tijdje mee. Toch was het voor hem opnieuw een eyeopener toen ik hem uitlegde dat zijn grootste asset - hun 'human capital' - tevens zijn grootste risico was. Immers: nu al ging ruim 80% van zijn begroting naar salaris en aanverwante kosten. En dat terwijl zijn school nog relatief laag scoort op verzuim. Stel je voor dat dat door botte pech opeens flink zou stijgen!

Bij die gedachte sloeg de schrik hem om het hart. Je zag hem rekenen. "Dat zou een enorme klap zijn. Persoonlijk vooral natuurlijk. Maar ook financieel." Want ja, hij moest toegeven dat ze in het bestuur een paar belangrijke keuzes de laatste tijd voor zich uit hadden geschoven. Nog niet alles was echt waterdicht afgedekt, erkende hij.

Vier 'grote dossiers'

We namen de status door van de actuele 'grote dossiers' rond personeel en inkomensverzekeringen: Vervangingsfonds, Arbobeleid, WGA, Ziektewet - elk met eigen opties en dilemma's. "Het bestuur heeft nog geen heldere keuze kunnen maken", klonk het excuserend. "We zijn er nog niet aan toe gekomen. Volle agenda's, afstemming met de GMR... En eerlijk gezegd: we weten er gewoon te weinig van."

Hij verbloemde het niet: ze zaten duidelijk in een impasse. Begrijpelijk maar ook levensgevaarlijk - financieel tenminste. Want op elk van deze dossiers kan 'niet of verkeerd kiezen' leiden tot langdurige verplichtingen en enorme extra kosten.

Begin niet bij cijfers maar bij visie

Gelukkig vonden we samen snel een uitweg uit de impasse. Ik adviseerde hem om niet te starten bij cijfers en bedragen, maar eerst te kijken naar de visie van de school op personeel en inkomenszekerheid bij (tijdelijk) verminderde inzetbaarheid. "Zet eerst eens kort op papier hoe jullie gevoelsmatig dáármee om willen gaan", adviseerde ik hem. "Niet te moeilijk, gewoon in twee, drie zinnen. Is die helder, en staat je organisatie daar achter, dan heb je een fundament. De uitvoering is dan gewoon een kwestie van invullen."

Hij reageerde opgelucht. Eind vorige week kreeg ik een mailtje met hun visie, kort en krachtig. Vanmorgen heb ik die doorgestuurd aan mijn productcollega's, die nu een passend voorstel gaan maken. Zo simpel kan het zijn.

Wilt u ook de juiste inkomensverzekeringen voor uw mensen?

Neem vrijblijvend contact met me op via 06 – 13 81 74 17, of via henri.damen@aon.nl.