'21st Century Skills': hoe blijft u onderdeel van de selectie?

30-05-2017

Door Henri Damen

Regelmatig hoor ik in het onderwijs dat men de leerlingen klaar wil stomen voor de wereld van straks. '21st Century Skills', gaat het dan om. U weet wel: omgaan met online media, multitasken, werken in remote teams...

Als ik thuis kijk, zie ik kinderen die via YouTube-kanalen hele avonden zitten te bellen/skypen en intussen samen series kijken of games spelen. Ze zijn continu aan het multitasken. Niet fysiek bij elkaar, wel sociaal en met de grootste lol. En zodra ze elkaar live treffen, gaat het chillen als het ware naadloos door.

Dat heeft iets geruststellends: als deze jongeren straks op de arbeidsmarkt komen, zijn ze volledig gewend om op afstand samen te werken en simultaan verschillende dingen te doen. Heel anders dan de situatie van veel huidige werkenden, in allerlei sectoren, waar automatisering banen uitwist en waar medewerkers aan `gouden kettingen¿ jarenlang stilletjes op hun plaats zijn blijven zitten - als verblinde konijnen in de koplampen van aanstormende auto's.

Het zijn niet alleen vijftigers die die neiging vertonen. Ik verbaas me regelmatig als ik jonge werkenden zie, vaak hoger opgeleid, die al heel kort nadat ze kinderen krijgen deeltijd willen gaan werken. 'Privé is belangrijk', zeggen ze dan. Dus liever niet te veel reistijd, op tijd thuis, kinderen op bed en dan sporten. Klinkt relaxed, maar is het ook verstandig? Dit zijn toch ook de jaren waarin je kunt bouwen aan je successen van straks. Zeker als je je bedenkt dat de huidige generatie van senioren die veel vrijwilligerswerk doen straks niet opgevolgd kunnen worden door mijn generatie. Wij moeten straks namelijk doorwerken, tot ons 70e of verder. Dat geeft niet, als je het maar weet...

Ik praat daar vaak over met klanten en collega's. Hoe zie jij jouw baan van straks - over 5 of 10 jaar? Zelf ben ik dan tweede helft 50. Kan ik dan nog de toegevoegde waarde leveren die onze organisatie nodig heeft? Daarom blijf ik mij ontwikkelen, leren en bijscholen. Omdat het leerzaam is, en om niet afhankelijk te worden. Werk is er zat - zorg maar dat het bij je past.

En u, hoe ziet u uw toekomst? Hoe werkt u aan uw eigen 21st Century Skills? Hoeveel jaren extra denkt u dat u nog mag (moet?) werken? En wat zijn uw mogelijkheden om eerder gas terug te nemen? Dat onze kinderen klaar zijn voor de 21e eeuw, dat geloof ik wel. Maar laten we ook onszelf niet vergeten. Als u daarover eens verder wilt praten, bel of mail me gerust!

Wilt u ook door tot uw 70ste, of liever eerder gas terugnemen?

Neem vrijblijvend contact met me op via 06 – 13 81 74 17, of via henri.damen@aon.nl.