Fijne feestdagen en op naar een leerzaam 2018!

21-12-2017

Door Henri Damen

Vlak voordat ik de computer even uitzet voor de feestdagen wil ik graag nog heel even stilstaan bij het afgelopen kalenderjaar.

Want 2017 was niet zomaar een jaar. Het was voor de onderwijswereld in veel opzichten een extra uitdagend jaar. De werkdruk was hoog en de emoties liepen op veel plaatsen soms hoog op. Maar bij dat alles was het werken in het onderwijs vaak ook ronduit prachtig. Met hart en ziel hebben we meegewerkt aan de scholing van opgroeiende kinderen - en hielpen we ze zich te ontwikkelen van peuters tot weldenkende jongvolwassene.

Veel om van te dromen

Makkelijk was het niet. De pijnlijke actualiteit van het wereldnieuws klonk vaak hard door in de gangen en klaslokalen. Er was veel te doen, en nog meer om van te dromen. Verheven dromen, zoals meer begrip en saamhorigheid tussen mensen van verschillende kleuren en overtuigingen. Maar ook heel concrete, zoals minder werkdruk en een reëlere beloning.

Met hart en ziel

Niet alles bleek direct in te vullen. Ook in 2018 is er veel om te wensen en voor te knokken. Maar dit weten we wel: ook komend jaar krijgen we weer de kans om stappen vooruit te zetten. Om met hart en ziel te werken aan datgene wat we zo belangrijk vinden: liefdevol, goed én betaalbaar onderwijs voor de kinderen van nu - de burgers van straks.

Ik wens u een gezond en voorspoedig 2018. Hopelijk geniet u met familie en vrienden van een ontspannen, gezellige en inspirerende feestdagen. Dan kunnen we in 2018 weer helemaal opgeladen verder waar we dit jaar hebben afgesloten: werkend aan goed én goed verzekerd onderwijs. Daar zie ik nu al naar uit. Feliz navidad!

Wilt u ook in 2018 goed verzekerd aan de slag?

Neem vrijblijvend contact met me op via 06 – 13 81 74 17, of via henri.damen@aon.nl.