Eigen risico zorg: gaat ú dat betalen, ook voor uw medewerkers?

06-11-2017

Door Henri Damen

Wat een rare titel – denkt u? Toch betaalt u vaker dan u denkt het eigen risico van uw mensen. Sta me toe, dan leg ik het even uit.

Over 2017 heeft elke Nederlander een wettelijk verplicht eigen risico van EUR 385 op de ziektekostenverzekering. Dit is door de overheid vastgesteld. De door het kabinet voorgestelde verhoging naar EUR 400 is door de Tweede Kamer weliswaar geblokkeerd, maar echt voordeliger wordt het er ook niet op...!

Niet te verzekeren

Omdat het door de overheid wettelijk wordt vastgesteld is het verzekeringstechnisch geen risico maar een gegeven. En daarmee is het niet te verzekeren. Het wordt niet gedekt op een ongevallenverzekering, niet op de reisverzekering en in meeste gevallen ook niet op de aansprakelijkheidsverzekering. Eigen risico is echt wat het is: een eigen risico.

Hoezo zou u dat betalen? Nou, hierom: breekt een medewerker een been op de wintersport, dan snapt hij wel dat hij dat eigen risico zelf betaalt. Maar wat als er letselschade optreedt op het werk? Dan claimen medewerkers doorgaans het hele bedrag bij de baas – bij u dus. Dat effect is nog sterker bij medewerkers die kiezen voor een heel uitgeklede verzekering. Zo betalen ze lekker weinig premie.

Maar zodra er op school iets mis gaat waar hun uitgeklede polis geen dekking voor biedt, bent ú aan de beurt. Dan wordt hun zuinigheid uw kostenpost!

Nóg goedkoper?

Deze materie is de komende tijd opnieuw heel actueel. Tot het eind van het jaar worden u en uw medewerkers weer van allerlei kanten uitgenodigd (lees: verleid) om over te stappen naar een nog goedkopere zorgpolis. Met aanbiedingen die te mooi zijn om waar te zijn.

Ook wij gaan u benaderen. Maar dan met een écht goede oplossing: een collectief product waar u én uw medewerkers blij mee zijn. Nee, aan het wettelijke eigen risico kunnen wij niks veranderen. Wat we wel bieden, is aanvullende extra dekkingen. Zo krijgen uw mensen meer voor hetzelfde geld, en hoeven ze minder snel bij u aan te kloppen. Een win-win situatie.

Input voor uw arbobeleid

Zo’n collectieve zorgverzekering heeft voor u als werkgever nog een voordeel: u krijgt er een eigen collectiviteitsnummer mee, waarmee u op hoofdlijnen de gekozen dekkingen kunt zien. Die informatie kan u helpen bij het bepalen van uw strategische beleid rond arbo en duurzame inzetbaarheid. In een volgende blog zal ik daar dieper op in gaan.

Wilt u van gedachten wisselen over het aanbieden van een werkgeverscollectiviteit? Of wilt u een eigen contractnummer bij een zorgverzekeraar? Ik help u graag.

Wilt u de beste zorgverzekering voor uw medewerkers?

Neem vrijblijvend contact met me op via 06 – 13 81 74 17, of via henri.damen@aon.nl.