Een gratis extraatje voor uw medewerkers? Alle beetjes helpen!

12-02-2018

Door Henri Damen

‘Alle beetjes helpen’ zei mijn moeder altijd als ze bij het winkelen prijzen vergeleek en dan bij gelijke kwaliteit koos voor de laagste prijs. Dat principe werkt nog altijd. Als u even doorleest, kan dat u en uw mensen een leuk extraatje opleveren – gratis!

Korting van 10 tot 15%

Mijn prijsbewuste moeder – ik denk vaak aan haar nu ze zo oud is. Ja, ook in mijn werk. Met name als ik de keuzes zie die veel onderwijsorganisaties maken bij de zorgverzekeringen voor hun medewerkers. Al jaren bieden wij collectieve ziektekostenverzekeringen aan via sectororganisaties. Dankzij de grote aantallen deelnemers kunnen we bij zorgverzekeraars forse premiekortingen bedingen: 10% op het basispakket en maar liefst 15% op aanvullende verzekeringen – mét betere voorwaarden en vergoedingen.

Dure gemakzucht

Toch tref ik tot mijn verbazing nog vaak relaties die op eigen houtje een collectiviteit inkopen, vaak ook nog bij dezelfde verzekeraar. Als ik dan vraag waarom, is het antwoord meestal dit: ze vrezen dat shoppen gedoe is. “Extra werk. Daar zitten we niet op te wachten.”

Ik vind dat dure gemakzucht. Overstappen is namelijk wel degelijk een goed idee. Kijk maar in uw lopende contracten. Pakt u ze er gelijk maar even bij. Ja, dat kan gewoon nu, ik wacht wel even.

(…)

Heeft u ze gevonden en uw korting gecheckt? Ik durf er een goede kop koffie onder te verwedden dat uw mensen nu 5% resp. 10% korting krijgen, en vrijwel zonder ruimere voorwaarden. Daarmee laat u dus 2 keer 5% korting liggen én de ruimere dekking. Voordelen die uw mensen elke maand kunnen terugzien in hun premie, al gauw zo’n 120 euro per jaar. Oeps…

Gedoe? Slechts 1 handtekening

Het goede nieuws: u kunt daar een mouw aan passen – en snel ook. Als u uw contract bij Aon in beheer geeft, hangen wij dit onder onze grote landelijke mantel. Dat is heel makkelijk: het is een kwestie van 1 handtekening, 1 actie. Zodra uw medewerkers zich daarna bij ons aanmelden, krijgen ze direct de volgende maand de extra korting – elke maand opnieuw. Een mooi voorbeeld van ‘alle beetjes helpen’. Ik lijk op mijn moeder, zegen ze…

Wilt u ook zo’n gratis voordeeltje voor uw medewerkers (en uzelf)? Neem dan snel contact met mij op, dan regel ik het direct voor u.

Mag ik gratis een leuk extraatje regelen voor uw medewerkers?

Neem vrijblijvend contact met me op via 06 – 13 81 74 17, of via henri.damen@aon.nl.