Duurzame Inzetbaarheid & Vergrijzing: kent u dit handige gidsje al?

12-04-2017

Door Henri Damen

Gewetensvraag: hoe ‘vergrijsd’ en/of ‘duurzaam inzetbaar’ zijn uw medewerkers? Hoe ziet hun arbeidsperspectief eruit? Weet u (en weten zij?) wat hun AOW-leeftijd zal zijn? Kunnen ze straks nog met de VUT? Of moeten ze noodgedwongen een aantal jaren door?

Cruciale vragen – voor hén, maar zeker ook voor u als werkgever! De uitkomsten hebben grote impact op de samenstelling, inzetbaarheid en flexibiliteit van uw team(s) in de nabije toekomst. En: het is supercomplexe materie!

Gelukkig is er sinds kort een handig e-gidsje van het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk. Het geeft praktische informatie, tips en voorbeelden over de effecten van vergrijzende beroepsbevolking, en toont de kansen en bedreigingen.

Op de startpagina kun je als lezer je eigen profiel kiezen - Werkgever, Werknemer, HR-manager of Arbo-professional. Vervolgens krijg je een heldere rondleiding aan de hand van 4 subthema’s:

  1. Vergrijzing van de beroepsbevolking
  2. Gezond werk voor alle leeftijden
  3. Gezondheidsbevordering op het werk
  4. Re-integreren

Ik kan u ‘Duurzame Inzetbaarheid, e-gids over veilig en gezond werken voor alle leeftijden’ van harte aanbevelen. Die helpt u volgens mij zeker om een beter beeld te krijgen op de mogelijke effecten van vergrijzing van de beroepsbevolking, ook in uw organisatie.  

Wilt u na het doornemen verder praten over dit onderwerp, met een van onze specialisten? Neemt u dan gerust contact met mij op. Ik heb collega’s die zich hebben gespecialiseerd in de advisering rond duurzame inzetbaarheid, en die hun kennis graag met u delen.

Wilt u grip op de vergrijzing en inzetbaarheid van uw team(s)?

Neem vrijblijvend contact met me op via 06 – 13 81 74 17, of via henri.damen@aon.nl.