Durft u uw medewerkers win-win voordeel te geven bij hun zorgpolis

13-11-2017

Door Henri Damen

Vorige week ben ik ingegaan op de ontwikkelingen van het eigen risico in de ziektekostenverzekering en dat dit niet is gedekt op uw verzekeringen. Deze week wil ik u als werkgever hier ook een rol in geven.

Onnodig lang ziek?

Naar mijn mening ervaart u ook effecten van keuzes die uw medewerkers maken. Namelijk de gevolgen van beperkte dekkingen, zoals minder fysio, een verzekeraar die niet met alle zorgverleners contracten heeft waardoor medewerkers op een wachtlijst komen te staan of zelfs, uitstelgedrag om hulp voor zorg te vragen vanwege het eigen risico. Het zijn zomaar een paar voorbeelden die kunnen maken dat uw medewerkers soms langer ziek zijn dan strikt nodig hoeft te zijn.

Directe en verborgen kosten

En wie draait er dan op voor de loondoorbetaling? Wie moet vervangingskosten betalen? Wie moet een reïntegratietraject opstarten? Precies: dat komt bij u op het bordje. Ik weet niet of u wel eens hebt berekend hoe veel tijd en geld daar in gaat zitten. Maar ik weet zeker dat u schrikt van de directe en verborgen kosten voor het begeleiden van zieke medewerkers.

Goed voor u én uw medewerkers

Natuurlijk, uw medewerkers hebben een vrije keuze bij het kiezen van de dekking en de premie van hun zorgverzekering. Maar hoe meer zij proberen te besparen, hoe groter de kans dat u daar extra voor betaalt. Daarom zie ik veel voordelen in collectieve aanbiedingen die u als werkgever kunt aanbieden. Dat is niet alleen goed voor u, maar ook voor uw medewerkers: zij krijgen daarbij een ruimere dekking tegen een scherpe premie. En u weet dat uw mensen tenminste fatsoenlijk zijn verzekerd.

Nu in actie komen

Daarom durf ik te stellen dat u er goed aan doet om NU in actie te komen en uw werknemers een collectieve ziektekostenverzekering aan te bieden. Wellicht zelfs met een stukje aanvullende dekking die u voor hen betaalt. Waarom u dat zou doen? Simpel: voor de gezondheid van uw mensen, en zodat u bij uitval meer regie hebt op de begeleiding en de totale kosten. Voorkomen is beter dan genezen – ook hier.

Ziet u dit anders? Bent u het totaal niet met me eens? Laat het me weten – ik hoor graag hoe u daar tegenaan kijkt!

Wilt u ook de beste ziektekostenverzekering voor uw mensen?

Neem vrijblijvend contact met me op via 06 – 13 81 74 17, of via henri.damen@aon.nl.