Conditioneel klaar? Let the games begin!

05-04-2017

Door Henri Damen

Wat voor sport doet u om uw lichaam en geest gezond te houden, naast al het harde werk? De mijne is wielrennen – lange toertochten. Dat begint na de winter met ‘avondrondjes’ van 60 tot 70 kilometer en groeit in het voorjaar naar lange eenrichtingstochten in het weekend: in 1 dag vanuit huis naar Maastricht of Groningen, en dan met de trein terug – toch al snel 230 kilometer. Of een Rondje Markermeer – zo’n 200 km – dat ik in mei wil gaan doen.

Sportief gezien heb ik dit jaar daarnaast nog 2 extra uitdagingen die liefhebbers bekend in de oren zullen klinken. De eerste is een week klimmen in de Haute Alpes inclusief Alpe d’Huez, Col d’Izoard, Col du Calibier en de kleine Marmotte. En de tweede: een verbetering van mijn totale jaarkilometrage van 2016. Tweeduizend gehad, nog zo’n elfduizend te gaan. ;-)

Wat heeft dat met werk te maken, denkt u wellicht? Nou, alles! Op de fiets krijg je alle tijd om te denken. En als je fysiek en mentaal goed in conditie en ‘uitgewaaid’ bent, kun je ook al die andere professionele uitdagingen beter aan waar u en ik samen voor staan.

Andere verzekeringszaken die uw aandacht blijven vragen: uw investeringen in zonnepanelen bijvoorbeeld – zijn die voor de verzekering onderdeel van uw groot onderhoud? Moet u die bij de gemeente melden (én laten meeverzekeren)? Wie is de hoofdaannemer, en is de CAR-verzekering goed geregeld als verschillende (onder)aannemers in uw pand aan de slag gaan?

En dan de allergewoonste zaken. Hoe zit het met uw aansprakelijkheid, met uw ongevalsrisico’s en de nog altijd toenemende claimcultuur? Hoe en wat communiceert u met de teamleden, uw leerlingen en hun ouders?

Genoeg om over na te denken onder het sporten. Wilt u over een van deze onderwerpen binnenkort eens sparren, bel of mail dan gerust. Dat mag ook buiten kantooruren. Direct opnemen zal niet altijd gaan (‘k moet toch aan m’n kilometers komen). Maar u krijgt zeker snel een helder antwoord!

Wilt u ook met een fris hoofd uw verzekeringen onder handen nemen?

Neem vrijblijvend contact met me op via 06 – 13 81 74 17, of via henri.damen@aon.nl.