Bij ziekte 12 jaar doorbetalen: de sneaky Beschikking Werkhervattingskas!

4-12-2017

Door Henri Damen

Vorige week had ik een verhelderend gesprek met een klant, een onderwijsbestuurder op een grotere school in het westen van het land. Het ging over zijn werkgeversrisico’s bij langdurige ziekte. “Met de werkdruk van tegenwoordig, Henri – hoeveel mensen zitten tegenwoordig niet tegen een burn-out aan?”

Ik wist precies wat hij bedoelde. “Ja, en wordt zo iemand echt langdurig ziek, dan zit je daar als werkgever maar liefst 12 jaar aan vast”, zei ik. Hij zette abrupt zijn koffie neer en keek me verbaasd aan. “Ehm, 2 jaar bedoel je, Henri? Loondoorbetaling is toch tot 2 jaar?”

Twee jaar en méér

Op het eerste oog had hij gelijk: de formele regel zegt dat je als werkgever bij ziekte van een werknemer 2 jaar lang het salaris moet doorbetalen. Toch is dat maar een deel van de waarheid. Ook daarna betaalt u namelijk fors mee aan de uitkering voor de zieke – via de Beschikking Werkhervattingskas. Daaruit betaalt de overheid de uitkering voor de WGA en de ziektewet. En waar haalt de overheid dat geld vandaan? Precies: bij u!

Niet echt transparant

Veel mensen weten dat niet. Logisch, want de overheid is daar verre van open over. Ze heffen die kosten via een ‘T-2 systeem’: pas 2 jaar later. Niet echt transparant, als u het mij vraagt. Bovendien informeren ze u daar doorgaans over op een moment dat u de aandacht er nauwelijks bij hebt – via een belastingbrief half december, die door de eindejaarsdrukte meestal direct naar de boekhouding gaat. En vervolgens betaalt u weer maandelijks een stevige premie.

Zelf regie nemen

“Verdorie Henri, kunnen we daar niks tegen doen?”, vroeg de beste man, nu weer driftig roerend in zijn koffie. “En kan ik meer doen om mijn personeel gezond te houden?”

Ik kon hem geruststellen. “Jazeker! Bijvoorbeeld door zelf de regie te nemen – niet alleen de eerste 2 jaar, maar ook daarna. En door eigenrisicodrager te worden voor Ziektewet en WGA. Dan heeft u veel meer controle op wat er gebeurt en wat dat u kost.”

Beschikkingen? Laat ze controleren!

Daarom hameren wij erop: laat uw Beschikking Werkhervattingskas door ons controleren zodra die binnenkomt. Er is namelijk bezwaar mogelijk én u kunt deze beschikkingen nu nog tot wel 5 jaar terug controleren. Doet u dat nog vóór 1 januari 2018, dan kan dat nog tot 2012 terug! Moet u dit allemaal zelf doen? Nee hoor, Aon kan u hierbij helpen. Wilt u eens over uw mogelijkheden verder praten? Ik denk graag met u mee.

Wilt u ook helderheid over uw beschikking werkhervattingskas?

Neem vrijblijvend contact met me op via 06 – 13 81 74 17, of via henri.damen@aon.nl.