ANW-hiaatverzekering: laat u uw mensen zwemmen of verzuipen?

14-03-2018

Door Henri Damen

Een deel van uw medewerkers loopt binnenkort privé flink verhoogde risico’s, financieel gezien. Na het lezen van deze blog weet u waarom. En kunt u ze veel ellende besparen.

Wat is er aan de hand? Per 1 mei 2018 vervalt een belangrijke bescherming voor nabestaanden. Als na die datum een medewerker met ABP-pensioenopbouw overlijdt, krijgt diens nabestaande partner geen ANW-hiaat compensatie meer.

Tot EUR 1.100 minder, Per maand!

Dat klinkt als peanuts, maar is het niet! Wie de moeite neemt om verder te kijken, ontdekt dat deze wijziging rampzalig kan uitpakken. Afhankelijk van onder meer de leeftijd van de partners en de looptijd van het dienstverband van de overledene kan de nabestaande honderden euro’s bruto mislopen. Tot wel € 1.100 per maand!

Vanwege de enorme impact voor deze zeer kwetsbare groep trek ik hierover al een tijdje aan de bel via blogs en in adviesgesprekken. Toch krijgt het onderwerp maar weinig mensen in beweging. Ze zien het niet, ze snappen het niet. Of het interesseert ze domweg niet genoeg.

‘Iets’ rond een ANW-hiaat

Daarom deed het me deugd dat ik afgelopen zaterdag tijdens de wekelijkse weekendboodschappen een telefoontje kreeg van een conciërge bij een VO-organisatie. Hij had gehoord dat er ‘iets’ ging veranderen rond het ANW-hiaat en dat zijn school met Aon in gesprek was. Zo was mijn naam gevallen en mijn 06-nummer snel gevonden. Staand tussen de Bonusacties en mandarijntjes kon ik hem geruststellen. Zijn werkgever was met ons in gesprek over een gunstige collectieve ANW-hiaatverzekering. “En die kost mij met m’n 61 jaar maar zo’n 25 euro per maand? Ik had gerekend op honderden euro’s”, verzuchtte hij. Met een compliment aan zijn werkgever hingen we op, allebei opgelucht.

Echte dreiging, echte oplossing

De dreiging van het ANW-hiaat is echt, maar onze oplossing ook: een no-nonsense ANW-hiaatverzekering. Collectief, via de werkgever, zonder medische voorbehouden, met vrijwillige deelname én 2 maanden gratis dekking in de aanbiedingsperiode.

Dus werkgevers, neem even tijd en vertél dit uw mensen. Laat ze niet verzuipen maar help ze zwemmen. Door middel van een voordelige vrijwillige verzekering. Maar doe dat wel snel. Voordat vakanties, formatiedingetjes en de praktijk van alledag weer de agenda bepalen.

Wilt u goed voor uw medewerkers zorgen, ook privé?

Neem vrijblijvend contact met me op via 06 – 13 81 74 17, of via henri.damen@aon.nl.