Al uw medewerkers willen wat anders; hoe gaat u daarmee om?

26-02-2018

Door Henri Damen

Er is iets geks aan de hand in de arbeidsmarkt, ook in het onderwijs. Dienstverbanden, wensen en perspectieven – ze versnipperen enorm, dwars door alle generaties heen. Vijfigers en begin zestigers leunen gemiddeld nog sterk op de oude zekerheden van een vaste baan, een pensioen vanaf je 65e en vangnetten zoals de AOW, ANW en AWBZ.

Switch maken

Veertigers zitten daar al anders in. Die zijn opgegroeid met dezelfde zekerheden als de vijftigers, maar hebben leren inzien dat oude zekerheden niet altijd voor eeuwig zijn. Dat er dingen anders moeten om de oude dag betaalbaar te houden. Ze zijn bovendien nog jong en flexibel genoeg om die switch te maken. Ze zullen wel moeten…

De dertigers daaronder hebben het ook niet makkelijk. De meeste zitten in de jonge kinderen, met alle drukte van dien, en willen daarom meer of juist minder werken. Voor hen is de voortdurende uitdaging om de eindjes op een goede manier aan elkaar te knopen. Financieel, maar net zo goed in de agenda’s en in de balans tussen werk en privé. Maar er zijn er ook die juist alles opzij zetten om zo ver mogelijk te komen in hun werk.

Niks meer zeker

En de jongste generaties? Die groeien op in een arbeidsmarkt waarin vrijwel niks meer zeker is. Alles is flexibel. Je dienstverband. Je werkplek. Je inkomen. Je carrière – met geen twee of drie, maar misschien wel tien of vijftien verschillende werkgevers. Zelfs de einddatum van je werkende leven is onzeker, net als de hoogte van je pensioen en AOW, als die dan nog bestaan. En bij dat alles het besef dat ze het echt zélf moeten regelen.

Gerust en stabiel

Voor u als werkgever is het de kunst om met al deze generaties, wensen en belangen een goed team samen te stellen. Van mensen die tevreden zijn met hun werk. Die gerust kunnen zijn op hun (financiële) toekomst. En die stabiel genoeg in hun vel zitten om niet te bezwijken onder stress, werkdruk en burn-out.

Een zware verantwoordelijkheid, die de komende jaren uw aandacht meer dan verdient. Wij helpen u daar graag bij. Door de HR-risico’s van deze ontwikkelingen in kaart te brengen, door helderheid te brengen en stress weg te nemen. Met tools voor optimale inzetbaarheid en degelijk individueel financieel advies voor uw mensen – en voor u zelf. Dat geeft zekerheid over waar je als werknemer aan toe bent. Dat werkt wel zo prettig.

Wilt u werk maken van personeel, inzetbaarheid en financiële fitheid? Ik help u graag.

Neem vrijblijvend contact met me op via 06 – 13 81 74 17, of via henri.damen@aon.nl.