Selectiespelen, het is topsport

26-04-2017

Door Henri Damen

Een paar weken geleden had ik het op deze plek over ‘onderdeel zijn van de selectie’. Een vriend van mij – hij runt een groot en succesvol hoveniersbedrijf – daagt zijn medewerkers letterlijk op die manier uit. Hij ziet zijn bedrijf als een voetbalteam in de Champions League, dat altijd topprestaties moet leveren om zijn klanten te bieden waar ze recht op hebben.

Hij gaat daar ver in. Al zijn teams heeft hij ingericht als sportteams. Met een afgewogen balans van talenten en karakters, elk met een eigen taak. Hij creëert de juiste omstandigheden zodat zijn mensen – individueel én samen – topprestaties kunnen leveren. In ruil daarvoor verwacht, nee éist hij van zijn teamleden dat zij leven als topsporters: dat zij fanatiek zijn, zichzelf steeds verder willen verbeteren. En uiteraard: dat ze gezond leven.

En u? Hoe gaat u om met de samenstelling en de conditie van uw team? Waar traint u uw mensen op? Vanuit de CAO zijn er verschillende mogelijkheden voor opleidingen. Zo kunnen uw spelers doorgroeien, hun talenten ontwikkelen en nog waardevoller worden.

Vanuit onze optiek, als uw leverancier van diensten en verzekeringsproducten, hebben wij uw teamleden ook veel te bieden. Zoals gunstige privéverzekeringen en een topklasse collectieve zorgverzekering die voor hen én voor u voordelig kan uitpakken. In de dekkingen zitten vaak ruime vergoedingen, die u tevens kunt inzetten voor reïntegratie. Zodat uw tijdelijk geblesseerde sterspeler snel weer kan meetrainen en zich kan terugknokken naar een basisplaats. Ter aanvulling: daar kan ook een collectieve IPAP-dekking bij helpen.

Zo helpen wij u als coach van uw eigen kampioensselectie om uw spelers optimaal in te zetten. De middelen zijn er. In ruil daarvoor – durf ik wel te stellen – mag u ook van uw mensen verwachten dat zij die optimaal gebruiken. De opleidingen, om beter en waardevoller te worden voor het team; de zorg, om snel te herstellen en weer terug het veld in te kunnen.

Dat is mijn mening. Ik ben erg benieuwd hoe ú hier tegen aan kijkt. Ziet u uw mensen ook als sterspelers? Stimuleert, begeleidt en verzorgt u ze als duurbetaalde toppers, zodat ze optimaal inzetbaar zijn? En durft u dan ook het uiterste van ze te verwachten – nee, éisen? Ik ben heel benieuwd naar uw reactie.

Wilt u uw mensen ook coachen en trainen als een winnend topteam?

Neem vrijblijvend contact met me op via 06 – 13 81 74 17, of via henri.damen@aon.nl.